iPhone 6’da Olusan Isınma Sorunu

Bu yazımızda iOS işletim sistemine sahip iPhone 6 cihazların ısınma sorunu hakkında konuşacağız. iPhone cihazlarıyla her zaman kalitesini belli etse de iPhone 6 cihazında oluşan ısınma problemi çoğu kişi tarafından şikâyet edilmektedir. Bu yazımızda ısınma probleminin nedenlerinden ve çözüm yöntemlerinden bahsedelim.

Fazlasıyla ısınan cihazların patlayacak dereceye gelmesi, birçok kişiyi tereddüt ettiriyor. Özellikle iPhone 6 cihazlarda yaşanan bu sorun karşısında neler yapabileceğinizden bahsedelim. İlk olarak uygulamalarınızı kontrol etmeniz gerekeceğini belirtelim. Diğer cihazlarda da bu sorun yaşanabilir ancak iPhone 6 modelinde uygulamaların açık olması işlemci yükünü fazlalaştırır. Uygulamaları kullanma süreniz ve uygulamaların başlangıç ögesi olarak cihazınızı açtığınız zaman başlaması sonucu cihazınız ısınmaya başlar.

Aynı zamanda oynanan oyunlar sonucunda da cihazınızda ısınma sorunu yaşanabilir. Oyun oynarken işlemci daha çok çalışacağı için cihazınız ısınmaya başlar bu durum video izleme içinde geçerlidir. Video izlerken cihazın sürekli açık kalması sonucu, cihaz ısınmaya başlar. Eğer siz de ısınma problemi yaşıyorsanız ilk yapmanız gereken cihazda açık olan uygulamaları temizlemek olacaktır. İşlemci yükünü azalttığınız zaman cihazınız rahatlayacaktır ve yavaş yavaş soğumaya başlayacaktır.

Cihazınız ısındıysa uygulamaları hemen kapatıp telefonu bırakmanızı tavsiye ederiz. Telefonla oynamayı sürdürdüğünüz zaman cihazınızın ısınma sorununu devam edecektir. Diğer bir dikkat edilecek nokta da servislerin kullanımını kontrol etmek olacaktır. GPS, harita, konum servisi gibi özelliklerin kullanımlarını sınırlandırmanız gerekecektir. Bu servislerin açık kalması sonucu cihazınız daha da çok ısınacaktır. (AppleUzmani)